Göç İdaresi Başkanlığı alım ilanı: 15 sözleşmeli personel alacak! Son başvuru 23 Nisan

Göç İdaresi Başkanlığı alım ilanı: 15 sözleşmeli personel alacak! Son başvuru 23 Nisan
Göç İdaresi Başkanlığı, bünyesindeki bilişim alanında faaliyet gösterecek 15 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Başvuruların son tarihi ise 23 Nisan 2023'tür..

Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacaktır. Alım, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6 ncı maddesi ile 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8 inci maddesi uyarınca gerçekleştirilecektir.

Başvuru yapacak adaylar, söz konusu pozisyonlar için belirlenen nitelikleri taşımalıdır. Başvuru süreci, ilanın yayımlandığı tarih itibarıyla başlayacak ve son başvuru tarihi 23 Nisan 2023 olarak belirlenmiştir. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, adayların niteliklerine ve iş deneyimlerine göre ön eleme yapılacak ve uygun görülen adaylar sözlü ya da yazılı sınavlara davet edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

goc-idaresi-baskanligi-alim-ilani-15-sozlesmeli-personel-alacak-son-basvuru-23-nisan (2)

Göç İdaresi Başkanlığı, bilgi işlem daire başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 15 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacaktır. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, aylık brüt sözleşme ücret tavanının iki katı için başvurabilirler.

ç) En az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak veya yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak. Bilişim Personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.

d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, ayrıca en az iki adet güncel programlama dilinden bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

Başvurular, 10 Nisan 2023 - 23 Nisan 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular posta yoluyla veya bizzat yapılmayacak, sadece elektronik ortamda kabul edilecektir. Adaylar, www.turkiye.gov.tr hesabı aracılığıyla e-Devlet şifresi alarak başvuru yapabilirler. E-Devlet şifresini içeren zarfı temin etmek isteyen adaylar ise PTT Merkez Müdürlüklerine, T.C. kimlik numarası ile birlikte şahsen başvuru yaparak alabilirler.