Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel ilanı: 6 bilişim personeli alınacak! İşte adaylarda aranan koşul

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel ilanı: 6 bilişim personeli alınacak! İşte adaylarda aranan koşul
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 6 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular, ilgili pozisyonlar için belirlenen niteliklerin sağlanması ve ilgili belgelerin tam ve doğru bir şekilde sunulması şartıyla yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nda tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Söz konusu alımda, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin EK 6'ncı maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hareket edileceği belirtildi. 6 (altı) Sözleşmeli Bilişim Personeli için düzenlenecek olan giriş sınavına başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 14 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Adayların sözlü sınavına katılma seçiminde, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Sınavı (YDS), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından (CAE, CPE, TOEFL IBT, PEARSON PTE Akademik vb.) alınan yabancı dil puanı esas alınacaktır.

İŞTE ALIM YAPILACAK BÖLÜMLER

enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakanligi-sozlesmeli-personel-ilani-6-bilisim-personeli-alinacak-iste (2)

Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği fakültelerinden veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında Yükseköğretim Kurulunca tanınan eşdeğerlerinden dört yıllık mezunlar, belirtilenler dışındaki kurumların mühendislik fakülteleri ile fen-edebiyat fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji eğitimi anabilim dalları ile eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji eğitimi anabilim dalları ile istatistik, matematik ve fizik bölümleri veya bunların eşdeğerlerinden dört yıllık mezunlar yabancı yükseköğretim kurumlarında Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmaktadır. (Bu bölümlerden mezun olanlar aylık brüt sözleşme maaş tavanı 2 katı olan pozisyonlara başvurabilirler.)

TECRÜBE ŞARTI ARANIYOR

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda, aylık brüt sözleşme ücret tavanı 2 katını geçmeyecek pozisyonlar için en az 3 (üç) yıl, 3 katını geçmeyecek pozisyonlar için en az 5 (beş) yıl, 4 katını geçmeyecek pozisyonlar için en az 8 (sekiz) yıl mesleki tecrübeye sahip olmak gerekmektedir. (Mesleki tecrübe belirlemede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kadrolu veya aynı kanunun 4. maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler veya özel sektörde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçirilen süreler dikkate alınacaktır.)