Devlet Kurumlarına lise önlisans lisans 1818 memur alımı yapılacak! Başvurular başladı

Devlet Kurumlarına lise önlisans lisans 1818 memur alımı yapılacak! Başvurular başladı
ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre bir çok devlet kurumuna lise önlisans lisans 1818 memur alımı yapılacak. Başvurular başladı.. İşte detaylar..

Kamuya memur alımıyla ilgili olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre duyuru yapıldı. Kamuda lise, ön lisans ve lisans mezunları için memur alımları yapılacak. Tercih kılavuzu yayımlandı ve tercih süreci başladı.

Mezuniyete göre, toplam 1818 memur personel alımı kontenjanları aşağıdaki gibi dağıtılmıştır:

  • Lise mezunu: 90 kişi
  • Ön lisans mezunu: 728 kişi
  • Lisans mezunu: 1000 kişi

Tercih kılavuzuna başvuru yapmak için adaylardan aşağıdaki şartlar aranmaktadır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olacak bir durumu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya askerlikle ilişiği olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak.

Ayrıca, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emekli aylığı almamak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Adaylardan yaş şartı aranmamakta olup başvurular KPSS puanıyla alınacaktır. Adayların 2022 KPSS puanı geçerli olup, lise mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Taban puan şartı aranmamaktadır.

Başvurular başladı

KPSS tercihleri 6 Temmuz 2023 tarihinde başlamıştır ve adaylar tercihlerini en geç 13 Temmuz 2023 tarihine kadar ÖSYM internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Detaylar için TIKLAYIN