Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilanı güncelledi: 177 personel alımı yapacak! Son başvuru 29 Mart..

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilanı güncelledi: 177 personel alımı yapacak! Son başvuru 29 Mart..
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında 177 sözleşmeli personel alımı yapıyor. Başvurular, 29 Mart 2023 tarihine kadar kabul

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Ankara ilinde bulunan Çubuk, Şereflikoçhisar, Esenboğa, Cinnah, Bilkent, Etlik, Ovacık yerleşkelerinde istihdam edilmek üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin B fıkrasına göre "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ve 2022 KPSS puan sıralaması esas alınarak toplamda 177 (yüz yetmiş yedi) sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvuru yapacak adayların istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılacak ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular, son başvuru tarihine kadar ilgili birimlere yapılacaktır. Başvuru sonuçları, ilan edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ankara-yildirim-beyazit-universitesi-ilani-guncelledi-177-personel-alimi-yapacak-son-basvuru-29 (2)

Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi ve ilanımızda belirtilen şartlar yanı sıra, aşağıdaki şartları da taşıması gerekmektedir:

  • Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu haricindeki tüm kadrolar için 01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak,
  • Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu için 01.01.1994 tarihinden sonra doğmuş olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamak,
  • Destek personeli (temizlik ve şoför) kadrosu haricindeki tüm kadrolar için erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak,
  • Destek personeli (temizlik ve şoför) kadroları için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak. (Başvuru tarihinde askerliğini yapmakta olan adaylar başvuru yapamayacaklardır.)
  • Son bir yıl içinde sözleşmeli personel olarak çalışanlardan, hizmet sözleşmesine aykırı hareket nedeniyle feshedilmemiş veya sözleşmelerini tek taraflı feshetmemiş olmak,
  • 2022 KPSS'ye girmiş olmak. (Lisans mezunları için KPSS-P3, ön lisans mezunları için KPSS-P93, ortaöğretim mezunları için KPSS-P94 puanı esas alınacaktır. Başvurulan pozisyon için aranan mezuniyet düzeyine uygun KPSS puan türüne sahip olunması gerekmektedir.)
  • İlan edilen pozisyonların beş katı kadar yedek aday belirlenecektir.

BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

Adayların başvuruları sadece AYBÜ İlan Bilgi Sistemi'nde (AİBS) yayınlanacak olan ilgili duyuru metnindeki link üzerinden internet aracılığıyla kabul edilecektir. Başvuruların başlangıç tarihi 15 Mart 2023'te başlayacak ve son başvuru tarihi 29 Mart 2023 mesai bitiminde sona erecektir.