Adalet Bakanlığı'ndan memur alımı: Adli Tıp Kurumu'na 47 kişi alınacak! Son başvuru 23 Nisan

Adalet Bakanlığı'ndan memur alımı: Adli Tıp Kurumu'na 47 kişi alınacak! Son başvuru 23 Nisan
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, kadrolarında istihdam edilmek üzere toplam 47 memur alımı yapacaktır. Başvurular 23 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecektir...

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından, sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlanmıştır. İlana göre, Adli Tıp Kurumu Merkez ve Taşra Teşkilatında 47 pozisyon için sözlü sınav sonucuna göre sözleşmeli personel istihdamı yapılacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adayların 2022 KPSS'ye girmiş ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6. maddelerinde yazılı şartlar ile ilanın 4. maddesinde belirtilen özel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

Sözlü sınavlara merkezi sınavda alınan puanlar esas alınacak olup, her pozisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı kadar aday çağrılacaktır. Başvurular, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde https://www.adlitip.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapacak adayların ilanda belirtilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

adalet-bakanligindan-memur-alimi-adli-tip-kurumuna-47-kisi-alinacak-son-basvuru-23-nisan

Başvuru için genel şartlar şunlardır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru tarihi olan 23 Nisan 2023 tarihi itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40'ıncı maddesinde belirtilen yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci gününden itibaren 35 yaşını doldurmamış olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular başvurabilir.)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular başvurabilir.)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48/1-A/5 bendinde belirtilen suçlardan mahkum olmamak,

d) 657 sayılı Kanunun 53'üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Kamu haklarından mahrum olmamak,

f) Son müracaat tarihi itibariyle atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşımak ve belgelendirebilmek.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek olan adaylar, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresine girerek, başvuru tarihleri arasında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adaylar, her bir pozisyon için yalnızca bir başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.