6 kurum 2559 memur alımı yapacak! O mesleklerde KPSS puan şartı yok!

6 kurum 2559 memur alımı yapacak! O mesleklerde KPSS puan şartı yok!

6 kuruma 2559 yeni memur alımı yapılacak. Bazı meslek gruplarında ise KPSS şartı bulunmuyor. Peki hangi kurumlar için alımlar yapılacak? Kurumların personel alım kontenjanları neler? Hangi meslek kadrolarından alımlar yapılacak? İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan Kamu ilanları kapsamında 6 kurum bünyesindeki talebi karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Farklı kadrolarda 2559 memur personel işçi alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Kamuya memur personel işçi alımlarında KPSS puanı ile memur alımı veya KPSSsiz personel alımı yapılacak.

Hangi kurumlar alım yapacak?

6 kurum için toplamda 2559 personel alımı için başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. Alım yapacak olan kurumlar ve kadroları şu şekilde;

  • Göç İdaresi Başkanlığı-328 kontenjan
  • TENMAK-76 kontenjan
  • İçişleri Bakanlığı-1066 kontenjan
  • OGM-68 kontenjan
  • TÜRKŞEKER-390 kontenjan
  • Sahil Güvenlik-35 kontenjan

Kurumlar kendi bünyelerinde görevlendirmek üzere " Temizlik Görevlisi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, VHKİ, Mühendis, Kimyager, Tekniker, Teknisyen, Avukat, Büro Personeli, Destek Personeli, Psikolog, Aşçı, Garson, Çağrı Karşılama Personeli, Engelli Personel, Eski Hükümlü Personel, Operatör " gibi farklı meslek gruplarından alımlar gerçekleşecek.

6-kurum-2559-memur-alimi-yapacak-o-mesleklerde-kpss-puan-sarti-yok.webp

KPSS puanı ile yapılacak başvurularda adayların 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı olacak.

KPSS siz personel alımı Genelde İŞKUR üzerinden alınan Kamu İşçi Alımı statüsünde olacak..

Başvurular 22 Nisan 2024’te başlıyor!

Söz konusu Kamu ilanları geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı ve artık başvuru süreci başlıyor. Alımlar Bakanlıklar, Kurumlar ve Başkanlıklar tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.