Uzman Öğretmenlerin Maaş Bordroları Sisteme Girildi

Uzman Öğretmenlerin Maaş Bordroları Sisteme Girildi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görev yapan uzman öğretmenlerin maaş bordroları KBS sistemine girildi. İşte karşımıza çıkan rakam..

Kamu kurumlarında görev yapan personellerin 15 temmuz tarihinde alacakları zamlı maaşları KBS sistemine aktarılmaya başlandı.

Memur maaşlarının yüzde 17,55 oranında zamlanacağını kesinleşmesinden sonra Maliye güncel zamlı maaş katsayılarına göre KBS sistemini erişime açtı. Kurumlar KBS üzerinden bünyesinde ki memurların maaşlarını yüzde 17,55 oranında zamlı olarak erişebildiler. Peki son zamlara göre Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görev yapan uzman öğretmenlerin maaşları ne kadar oldu?

Öncelikle belirtmek isteriz ki şu an KBS sistemine girilen maaşlarda 8 bin lira seyyanen zamlar görünmüyor. Bu tutarın torba yasanın meclisten geçip, Erdoğan'ın onaylamasından sonra sistemlerde görünmesi bekleniyor.

asgari-ucret-ve-memur-maasi-icin-kritik-aciklama-001.jpg

Uzman Öğretmenlerin Maaş Bordroları Sisteme Girildi

KSB sistemi üzerinden incelemediğimizde 1 / 4 olan bir öğretmene Temmuz ayında yatacak ücret uzmanlık ve sendika ücreti dahil ( 1080 ) 20 bin 760 TL olarak görünüyor. Bu tutar üzerine 8 bin 77 lira seyyanen zam oranı da eklendiğinde 1/4 olan uzman bir öğretmene yatan ücretin 28 - 29 Bin lira olacağını söyleyebiliriz.