ÖMK neden mecliste gelmiyor?

ÖMK neden mecliste gelmiyor?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖMK üzerinde çalışmalarını bitirdiklerini ve ÖMK'nı meclise gönderildiğini söylemesinin üzerinden 1 hafta geçti ancak ÖMK meclise gelmedi. Peki ÖMK neden mecliste gelmiyor? Gecikmenin sebebi nedir?

Öğretmenler merak için öğretmenlik meslek kanunu üzerinden yapılacak revizyonu bekliyor. Bu konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖMK üzerinde değiştirmeyi planladıkları maddeler ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve ÖMK düzenlemesini meclise gönderdiklerini söylemişti.

Ancak Bakan Tekin'in bu açıklamalarının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ÖMK düzenlemesi henüz meclise gelmedi. Bu sebeple içeriği de tam anlaşılamadı.

ÖMK neden mecliste gelmiyor?

Bu konuda çeşitli söylentiler olsa da, Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirlerini bozacak maddelere izin vermediği iddialar arasında, ÖMK içinde bulunan ek derslere yüzde 15 oranında zam maddesinin de buna dahil olduğu iddia edildi.

Ancak gazeteci Edip Uzen, ÖMK düzenlemesinde taslak metin üzerinden çalışmalar bittiğini ve ÖMK'nın TBMM AK Parti grubuna gönderildiğini, bu hafta içinde mecliste görüşüleceğini aktardı.