ÖMK ile öğretmenlere yeni görev! Merkezi ve mahalli sınavlarda zorunlu görev!

ÖMK ile öğretmenlere yeni görev! Merkezi ve mahalli sınavlarda zorunlu görev!
Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı düzenlenen maddeleri ile eğitim camiasında tartışmaları arttırıyor. ÖMK taslağında geçen maddeye göre öğretmenlerin mevcut görevleri arasına bir yenisi daha ekleniyor, merkezi ve mahalli sınavlarda zorunlu görev alma yükümlülüğü!

Mevcut yönetmelikte yer almayan yeni düzenleme ile gündeme getirilen bu madde sosyal medya üzerinden öğretmenlerin büyük tepkisine sebep oluyor.

Öğretmenlerin kurul ve komisyonlara katılmak, derslere girmek, nöbet tutmak gibi mevcut görevlerine ÖMK ile bir yenisi daha ekleniyor. ÖMK’nın yeni düzenlenen taslağında yer alan maddeye göre öğretmenler merkezi ve mahalli sınavlarda zorunlu olarak görev alacaklar.

Meslek kanunu taslağında öğretmenlerin eğitim ve öğretim süreci içindeki görevlerini aksatmayacak şekilde öğretmenlerin bu sınavlarda görev almalarını belirtiyor. Bu madde ise seçimlerde olduğu gibi sınavlarda da öğretmenlere resen görev verilebileceği anlamını taşıyor.

Özellikle ÖSYM’nin sınav görev ücretlerinin oldukça düşük bulunması ve öğretmenlerin artık sınav görevlerine katılmak istememesi gündemden düşmezken bu maddeye karşı öğretmenler tepkilerini arttırıyorlar.

Eğitim öğretim süreci içerisinde zaten yoğun olan öğretmenlerin bu görev ile görev yükleri daha da artacak. Eğitimde aksaklıklara sebep olabilecek bu maddenin geçerliliği ise ÖMK taslağının TBMM’den geçip geçmemesine bağlı.

ekran-goruntusu-2024-06-10-090818.png