Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam gelmesi kesin gibi

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam gelmesi kesin gibi
7.dönem toplu sözleşme masasında gündemde olacak maddelerden biriside öğretmenlerin ek ders ücretlerinin arttırılması olacak. Özellikle memur sen'in bu konudaki tavrının net olacağı ve Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam gelmesi kesin gibi olduğu gelen.

Temmuz ayında memur maaşlarına gelen yüzde 17,55 zam ve 8 bin 77 lira seyyanen zam sonrasında memur maaşların netlik kazanmıştı.

Fakat maaşlara gelen seyyanen zam maaş dışındaki diğer kalemlere etki etmediği için bir çok ödeme kalemine sadece yüzde 17,55 oranında zam gelmiş oldu. Öğretmenlerin ek ders ücreti de bu ödemelerden birisi oldu.

kagit-madeni-para.jpg

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam gelmesi kesin gibi

Ek ücretleri yüzde 17,55 oranında zamlanarak 60.12 TL oldu. Hatta öğretmenlerin çoğu yüzde 20'lik vergi diliminde olduğu için bu ücret yaklaşık 56 TL civarına gerilemiş oldu. Buradan bakıldığında öğretmenlerin Eylül ayında alacakları ek ders ücretleri Haziran ayına göre yüzde 10 zamlanmış olacak.

Bu durumun farkında olan Memur Sen 7.dönem toplu sözleşme masasında ek ders ücretlerini 100 TL olması için ısrarcı davranacağı gelen bilgiler arasında. Hükümetin de bu durum karşısında öğretmenlerin ek ders ücretlerini zam yapması kesin gibi.