Öğretmenlere tam 20 Bin TL tutarında ek gelir fırsatı, başvurular başlıyor

Öğretmenlere tam 20 Bin TL tutarında ek gelir fırsatı, başvurular başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzu yaz tatilinde Öğretmenlerin ek gelir elde edebilmesi için önemli fırsatlar sunmakta. Peki açılacak olan yaz kurslarından kimler yararlanacak?

Yayınlanan destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzunda belirtildiği üzere 3 ve 12 Haziran tarihleri arasında öğretmenler başvuruda bulunarak belirlenen kurs merkezlerinde görev alabileceklerdir.

Temmuz ayından itibariyle 121 lira olarak ödenecek olan ek ders ücretinin saati destekleme ve yetiştirme kurslarında 242 lira olarak ödenmektedir. Buna göre günde 4 saat kurs veren bir öğretmen ayda toplam 20.000 TL'ye yakın gelir elde etmiş olacaktır.

Söz konusu yaz kurslarında beden eğitimi, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik öğretmenlerine görev verilecektir. Kurslar 01 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacaktır. 29 Ağustos 2024 tarihine kadar söz konusu kurslar devam edecektir. Öğrenci başvuruları ise 3 - 12 Haziran tarihleri arasında alınacaktır.