Öğretmenlere 2 sınav görevi var

Öğretmenlere 2 sınav görevi var
Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme sınavı ve ÖSYM DGS sınavı için görev talep toplama süreci devam ediyor. MEB ve ÖSYM'den öğretmenlere 2 sınav görevi var.. İşte detaylar

Öğretmenler için önemli bir gelir kaynağı olan sınav görevleri devam ediyor. Güncel olarak MEB ve ÖSYM'den öğretmenlere 2 sınav görevi var..

MEB Görevde Yükselme Sınavı

9 temmuz tarihinde yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme sınavında gözetmen yada salon başkanı olarak görev almak isteyen öğretmenler 30 haziran 2023 tarihine kadar mebhocam mebbis sınav işlemleri modülü üzerinden görev talebinde bulunabilecekler.

MEB sınav görev ücretleri

Güncel olarak MEB sınav görev ücretleri aşağıdaki gibidir. Ancak MEB görevde yükselme sınavı 1 temmuz tarihinden sonra yapılacağı için, MEB sınav görev ücretleri 1 temmuz itibariyle zam oranı henüz belli olmamakla birlikte artırılacaktır.

  • Gözetmen : 584 TL ( % 15 vergili )
  • Salon Başkanı : 602 TL ( % 15 vergili )

habericioggretmen.jpg

ÖSYM DGS sınavı

16 haziran tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan DGS sınavı salon başkanı, gözetmen veya yedek gözetmen olarak görev almak isteyen öğretmenler 3 temmuz 2023 pazartesi gününe kadar ösym gis sistemi üzerinden görev talebinde bulunabilecekler.

ÖSYM sınav görev ücretleri

ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlarda görev alanlara ödenen ücretler aşağıdaki gibidir

  • Gözetmen : 392 TL
  • Salon Başkanı : 440 TL