Öğretmenlerden promosyonlar güncellensin talebi

Öğretmenlerden promosyonlar güncellensin talebi
Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 ve 8 bin seyyanen zam sonrasında öğretmenler kendilerine verilen promosyonların güncellenmesini istiyor.

Temmuz ayında memur maaşlarına gelen yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen zam sonrasında ortalama öğretmen maaşları 25 binin üzerine çıktı.

Geçtiğimiz aylarda bu oran ise 15 bin seviyelerindeydi. Öğretmen maaşlarının 15 bin seviyelerinde olduğunda bankalar tarafından verilen promosyon tutarları ise her ne kadar memnun etmese de 10 bin civarlarındaydı.

Öğretmenlerden promosyonlar güncellensin talebi

Öte yandan Temmuz ayından itibaren öğretmenlerin maaşları ortalama 25 bin seviyelerine gelince, öğretmenlerden promosyonlar güncellensin talebi geldi. Geçtiğimi dönemlerde bankalar ile yapılan promosyon anlaşmalarında 10 bin civarında alan öğretmenler şimdi maaşlarının yükselmesine karşılık olan bankalarda promosyonlarının güncellenmesini talep ediyor.

Bankaların cevabı ne olacak?

Bakalım bu konuda harekete geçen İlçe MEM'ler olacak mı? ve bankaların bu durumda tepkisi ne olacak? Geçtiğimiz dönemlerde de bu tip talepler olmuş ancak bankalar promosyon güncelleme olayına pek yanaşmamıştı.

Konuyla ilgili bir önemli açıklamada Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan geldi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“Maaşlara Temmuz ayında yapılacak zamlarla birlikte PROMOSYON ÖDEMELERİ de mutlaka güncellenmelidir. Hükümet, bu hususu bankaların insafına bırakmamalı ve gerekli mevzuat düzenlemesini bir an önce yaparak, kamu çalışanlarının ücretleri üzerinden kazancına kazanç katan bankaların memurumuzun hakkını gasp etmesine izin vermemelidir.” dedi.

mebhocam.com.tr/özel haber