Öğretmenler risk altında, yılın en stresli dönemi başladı

Öğretmenler risk altında, yılın en stresli dönemi başladı
2023 2024 eğitim öğretim yılının sona yaklaştığı şu günlerde okullarda görev yapan öğretmenlerimizin en stresli haftası resmen başlamıştır. Peki söz konusu hafta neden stresli ve öğretmenlerimiz neden risk altında? Detaylar haberimizde...

Söz konusu riskin temel sebebi verilerin sınıfta kalan öğrencilerin sebebiyle okullarda yaşatacakları problemdir. 2023 2024 eğitim öğretim yılında sınavların sona ermesin ardından bu hafta sınıfta kalacak olan öğrencilerin belirleneceği haftadır.

Söz konusu öğrenciler en az bir dersten elinin altında veya Türkçe dersinden 70'in altında ortalama getirmeleri durumunda sene sonunda derslerine giren öğretmenlerin verecekleri oy çokluğu kararına göre sınıfı geçecekler veya kalacaklar.

Söz konusu iş ve işlemler hem Prosedür anlamıyla hem de toplantılarda yapılacak olan değerlendirmeler anlamıyla yorucu geçecektir. Üstüne bir de bu yıllık İŞKUR tarafından okullara güvenlik görevlisinin tahsis edilmemesi sebebiyle, sınıfta kalan öğrencilerin velilerinin okullarda taşkınlık çıkarma durumları da söz konusudur. Söz konusu durumla karşılaşan okullar ivedilikle kollu kuvvetlerini haber vererek okul güvenliğini sağlamaya çalışacaklardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER