Öğretmene rotasyon gerçekten uygulanabilir mi? Geçmişte neden uygulanamadı?

Öğretmene rotasyon gerçekten uygulanabilir mi? Geçmişte neden uygulanamadı?
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kadrolarda öğretmenlik yapmakta olan personele ait yer değişikliği işlemleri için devlet memurları kanununda belirtilen özel ibareler kullanılarak düzenlemeler yapılır. Mevcut düzenlemelerde öğretmenlerin bir kurumda diğer bir uygulama veya bir ilden başka bir ile tayin olmak için en az kaç yıl çalışması gerektiği ile ilgili ibareler bulunmakta. Peki rotasyon gelmesi durumunda söz konusu rotasyonun uygulanabilmesi mümkün mü? Geçmiş yıllarda neden uygulanmadı?

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce de birçok kez rotasyonun gelmesi gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Öğretmenlerin çeşitli okul tiplerinde ve çeşitli il ve ilçelerde görev yapabilmesi adına ülke genelinde bir sirkülasyonun olması gerektiği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı kararlı olsa da söz konusu uygulama bir türlü faaliyete geçirilememişti.

Bunun en büyük sebebi devlet memurları bünyesinde öğretmenlerin çok büyük bir sayıda olması ve söz konusu öğretmenler içerisinde çok çeşitli branş ve alanların bulunmasından dolayı öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması durumunda birçok öğretmene Norm fazlası olma durumunun söz konusu olmasıdır.

Ayrıca Mevcut durumda sayıları neredeyse 100.000'e yaklaşmış durumda olan Norm fazlası öğretmenlerin sorunun çözülememiş olması da söz konusu rotasyonun yapılması ihtimalini zayıflatmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER