Öğretmen Atamalarında Mülakat Puanı Yuvarlanacak İddiası

Öğretmen Atamalarında Mülakat Puanı Yuvarlanacak İddiası

Öğretmen atamalarında mülakat tartışmaları sürerken, Cumhur İttifakı Üyesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici öğretmen atamalarında mülakat puanı yuvarlanacağını seziyoruz açıklaması geldi.

Öğretmen Atamalarında Mülakat Puanı Yuvarlanacak İddiası

2024 yılı öğretmen atamalarında yapılacak mülakat tartışmaları sürerken, MEB mülakat takvimini yayımladı.

Öğretmen adayları 1 Temmuz tarihinden itibaren mülakatlara alınacaklar. Atamaya esas puanda mülakatın etkisi yüzde 50 olacak.

Süreç devam ederken, Cumhur İttifakı Üyesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici öğretmen atamalarında mülakat açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüştüklerini aktaran Destici, şunları söyledi..

"Öğretmenlerimiz her gün bize yazıyor mülakat kaldırılsın diyor. Ben daha öncede ifade ettim. Mülakat öğretmenlik gibi bir meslekte gereklidir. Çünkü öğretmen alıyorsunuz eğitimci alıyorsunuz. Sadece teorik bilgiyle bunu atayamazsınız. Bunun pratiğini görmeniz lazım. Hitabet kabiliyetini görmeniz lazım. Öğretmenlik mesleğine hazır olup olmadığını, formasyonunun eksik alıp almadığını görmeniz lazım. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı çalışma biliyorsunuz resmi gazetede yayınlandı...

Hem gerçek öğretmenleri yetiştirmek hem eğitim kalitesini yükseltmek anlamında kıymetli görüyoruz. Milli Eğitim Bakanının da ifade ettiği gibi bugüne kadar sadece mülakat puanıyla öğretmen alınıyordu. Şimdi %50 KPSS puanı, %50 mülakat puanını esas alacağız dediler. Biz tabi bunula ilgili farklı düşüncelerimizi kendisiyle paylaştık. Ama bize verilen cevap bu işin hakkaniyetli yapılması konusunda gayret içerisinde olduklarını gördüm. Yani mülakatın açık şeffaf, kamera önünde, bütün mülakatı yapacak üyelerin açık ve dolayısıyla adaylarında her türlü itirazı yapabilecekleri hukuki haklarını arayabilecekleri bir düzeyde yapılacağını bize ifade ettiler…

Eğer bir eksiklik noksanlık, terör bağlantısı yoksa nasıl ki bugün ki mülakat sisteminde yuvarlanarak mülakat notu veriliyorsa benzer durumun yeni mülakat sisteminde de uygulanacağına yönelik işaretler aldık.

Bir öğretmenin farklı bir eksiği noksanı bir terör örgütüyle bağlantısı adayın yoksa KPSS’de aldığı puanı mutlaka ama mutlaka daha önemli olmalıdır ve o hakkı öncelik olarak ele alınmalıdır. Dolayısıyla biz öğretmenlerimizin atanmasında adaletin, hakkın, hukukun sonuna kadar yanındayız."