Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılıyor

Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması ile ilgili olarak kontenjanları açıklamıştı. Söz konusu kontenjanların açıklanmasının ardından şimdi de sırada sözlü mülakatlar var. Peki söz konusu mülakatlar ne zaman kaldırılacak. Detaylar haberimizde...

Öğretmen atamaları ile ilgili olarak Ak Parti Konya Millet Vekili Latif Selvi öğretmen atamaları ile ilgili olarak kritik açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili olarak Latif Selvi "Burada artık mülakat uygulamasına son veriliyor. Yani artık KPSS puanı alan öğretmen adayı Akademi'ye gidecek. Başarılı olduktan sonra da bu arkadaşlarımız öğretmenliğe başlayacaklar" dedi.

Buna göre 2025 yılından sonra artık öğretmenler KPSS puanı ile atanacaklardır. Söz konusu sözlü sınav olarak nitelendirilen mülakatlar böylelikle tarihe karışmış olacak.

Ataması yapılan öğretmenlere ise Milli Eğitim Akademisi tarafından alacakları eğitim çerçevesinde başarılı olmaları durumunda mesleğe başlayacaklar. Söz konusu düzenlemeler öğretmenlik meslek kanunu yasa haline geldikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER