Öğretmen Atama Takvimi Son Dakika Gelişmesi Sayılar Belli Oldu Peki Ne Zaman Açıklanacak? Branşlar Ve Kontenjan Dağılımı BelliMi

Öğretmen Atama Takvimi Son Dakika Gelişmesi Sayılar Belli Oldu Peki Ne Zaman Açıklanacak? Branşlar Ve Kontenjan Dağılımı BelliMi

Öğretmen atama takvimi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den sevindirici bir haber geldi. 2024 yılında atanmayı bekleyen binlerce öğretmen bu gelişmeyi bekliyordu. Bakan Tekin açıklamasında: "Biz sayı konusunda uzlaştık. Atanacak öğretmen sayısı belli oldu. Kabine toplantısı önümmüzdeki hafta yapılırsa, sonrasında sayı açıklanacak." dedi. Peki branşlar ve kontenjan belli oldu mu? Açıklanacak sayılar beklemede olan öğretmen adaylarını tatmin edecek mi?

Öğretmen atama takvimi ile ilgili son gelişmeler, başta atama bekleyen öğretmenler olmak üzere pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki Kabine Toplantısı sonrasında bir miktar öğretmen ataması yapılacağını ve bunun için sürenin fazla uzamayacağını belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in konu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getirmişti.

Öğretmen atama takvimi ile ilgili yeni bir gelişme de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama oldu. Bakan Tekin açıklamasında, "Atanacak olan öğretmen sayısı belli oldu. Biz rakamda uzlaştık. Önümüzdeki hafta Kabine Toplantısı olursa öğretmen atamaları ile ilgili sayı, kabine toplantısı sonrasında açıklanabilir." dedi.

Şimdi binlerce öğretmen adayının gözü kulağı yapılacak olan kabine toplantısı ve sonrasındaki açıklamalarda. Kaç öğretmen atanacak? Hangi branşlar için kontenjan kaç kişi olacak? Atamalar ne zaman gerçekleşecek? Mükalat yapılacak mı?

Öğretmen Atama Takvimi Kontenjan Ve Branşlar Belli Oldu Mu?

Öğretmen atama takvimi kapsamında branşlar ve kontenjan ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmış değil. Bu aşamada ilk olarak kaç öğretmenin atanacağı, ardından da atanma tarihleri açıklanacak ve sonrasında MEB tarafından branşlar ve kontenjana yönelik bilgiler paylaşılacaktır. Meb hocam olarak konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Daha önce de bu konu ile ilgili bir paylaşımımız olmuştu. Gözden geçirmek için tıklayabilirsiniz:

https://www.mebhocam.com.tr/ogretmen/ogretmen-atamalari-ne-zaman-yapilacak-son-durum-nedir-son-dakika-gelismesi-h21722.html

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.