O öğretmenlere 270 TL ek ders ücreti

O öğretmenlere 270 TL ek ders ücreti
Meclis’ten onay alması beklenen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında o öğretmenlere %300 zamlı yani 270 TL olarak ek ders ücreti ödenecek. %300 zamlı ek ders ücretini hangi öğretmenler alacak? Öğretmenlerin görevleri ne olacak?

Geçtiğimiz haftada taslağı tamamlanan yeni ÖMK maddeleri gündemden düşmüyor. Sadece uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile alakalı olarak değil öğretmenlik mesleği hakkında birçok konuyu kapsayan bu kanun taslağında düzenlenen bir madde de Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ile alakalı.

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ve resmi olarak görev yapması ile öğretmenlere yeni bir görevin kapısı açılıyor. Bu görev ile de öğretmenlere %300 zamlı olarak 270 TL ek ders ücretinin ödenmesi ÖMK taslağında yer alıyor.

270 TL ek ders ücretini hangi öğretmenler alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesi Milli Eğitim Akademisi geniş bir kapsamda hizmet verecek. Öğretmenler, okul müdürleri, müdür yardımcıları ile beraber en başta atama bekleyen öğretmenler atama öncesinde Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim alacaklar.

Bununla beraber ÖMK taslağında yer alan maddeye göre aralıklarla yapılacak olan denetimlerde eğitimde yetersiz kaldığı tespit edilen öğretmenlerde akademi de çeşitli eğitimlere tabi tutulacak.

Milli Eğitim Akademisi'nde bu eğitimler kapsamında akademisyenler ve öğretmenler görev alacaklar. Alınan görev karşılığında ise ek ders ücreti olarak ödeme yapılacak. Akademide görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretleri bakanlık personeli öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerine göre %300 oranında zamlı olarak yapılacak.

Milli Eğitim Akademisi’nde görev alan öğretmenler %300 zamlı olarak 270 TL’lik ek ders ücreti ödemesi alabilecekler.