Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024 Hazır!

Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024 Hazır!
Milli Eğiitim Bakanlığı, 2024 yılı için, öğretmen il dışı atama takvimini açıkladı. Buna göre başvurular Haziran ayının kaçında başlayacak? Başvuru şartları neler olacak? Hangi öğretmenler il dışı atama için tercihte bulunabilecek? Atamalar neye göre yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen il dışı atama takvimini 2024 yılı için yayınladı. Bunun üzerine öğretmenlerde ve yakınlarında heyecanlı bekleyiş başladı. İl içi atama sonuçları bir kaç gün önce açıklanmıştı. Haziran ayında ise il dışı arama başvuruları, başvuru şartlarını sağlayan öğretmenler tarafından yapılabilecek.

Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre öğretmenlerden, başvuru şartlarını taşıyan ve farklı bir ile atanmak isteyenler için il dışı atama takvimi 3 Haziran itibari ile başlayacak. Başvurular ile birlikte tercihler 9 Haziran 2024'e kadar yapılmış olacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Önceki il dışı atama sürecinde başvuru şartlarının 2024 yılı için uyarlanmış şekli şu şekilde:

• Adaylığı kaldırılmış olmak.

• Halihazırda görev yapılan ilde, 31 Aralık 2023 itibari ile 3 yıllık hizmet süresini tamamlamış olmak.

• 31 Aralık 2023 itibari ile en az bir yıllık kadrolu öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

• 31 Aralık 2024 itibari ile sözleşmeli ve kadrolu olarak toplamda en az 4 yıldır çalışıyor olmak.

• Disiplin cezası bulunmamak.

Öğretmenlerin il dışı atamaları, ilk olarak hizmet puanlarına bakılmak sureti ile yapılacak. Sonrasında, halihazırda görev yapılan ilde bulunulan süre, aile birliğinin korunması, sağlık mazereti, engel durumu.. gibi kriterler baz alınacak.