MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberini paylaştı! Adayları neler bekliyor?

MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberini paylaştı! Adayları neler bekliyor?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan son dakika haberine göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında rehber olacak sözlü sınav rehberi paylaşıldı. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberinde yer alan önemli bilgiler

652 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli öğretmenlerin istihdamına yönelik beklenen sınav rehberi paylaşıldı. Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için başvurusu onaylanan adaylar içinden en yüksek puan alandan başlayarak 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Bu yıl gerçekleştirilecek sözlü sınavlarda uygulanan değişiklik kanun kapsamında yürürlüğe girdi.

Sözlü sınav rehberi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görüntüleme açıldı. Sözlü sınav soruları bu yıl elektronik kura yöntemi ile belirlenecek. Komisyon adaya yönelteceği soruların yer aldığı cevap kağıdının çıktısını alacak. Üç farklı soru bulunacak.

Bu üç soru adaya şu şekilde yöneltilecek:

  • Alana ait bir dersin işlenişi ya da öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması

  • Genel kültür

  • Eğitim bilimleri

Kimlik İbrazı Talebi Kalktı!

Sınav süresi boyunca adaylar kamera kaydını alınarak en fazla 45 dakika boyunca sözlü sınava tabi tutulacak. Bu yıl alınan karara göre adaylar hiçbir şekilde komisyon üyelerine kimlik belgelerini ibraz etmeyecek. Sözlü sınav aday değerlendirme formunda adayın ismi ya da TC kimlik numarası bulunmayacak. Bunun yerine başvuru numarası kullanılacak.

Aday soru cevap kağıdını kendi el yazısıyla yazdıktan sonra imzalayacak ve komisyona tutanak altında teslim edecek. Adayın sözlü sınav puanı bir sonraki aday sınav salonuna girmeden hemen önce komisyon üyeleri tarafından sözlü sınav sonuç ekranına girilecek ve aday için değerlendirme süreci tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı sınav için 20 il belirledi. Bu 20 ilde belirlenen merkezlerde sınav gerçekleştirilecek. Sonuçlar e-devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile birlikte öğrenilebilecek.