MEB Duyurdu! Sözleşmeli Öğretmen Atamaları İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!

MEB Duyurdu! Sözleşmeli Öğretmen Atamaları İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başladı! MEB, başvuruları online olarak kabul ediyor. Henüz başvuru yapmayan adaylar için son tarih yaklaşıyor. Başvurunuzu kaçırmamak için hemen şimdi detayları öğrenin! Sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları ne zaman bitecek?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihlerini resmi internet sitesinde duyurdu. Başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve sınav merkezleri 10 Haziran'da açıklanacak ve sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak.

MEB Duyurdu! Sözleşmeli Öğretmen Atamaları İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!

Adaylar ön başvurularını "ilkatama.meb.gov.tr" adresinden yapacak. KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden 50 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecek. Her alanda en yüksek puana sahip üç katı aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav giriş belgeleri 1 Haziran'da Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak. Adaylar e-Devlet şifreleriyle belgelerini alabilecek.

Adaylar eğitim bilimleri, genel kültür, ifade yeteneği, iletişim becerileri, öz güven, ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonları İl Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulacak ve komisyon üyeleri sınav günü görev yerlerini öğrenecek.