MEB 2024-2025 yeni müfredat öğretmen eğitimleri "yüz yüze ve çevrimiçi eğitim" kararı!

MEB 2024-2025 yeni müfredat öğretmen eğitimleri "yüz yüze ve çevrimiçi eğitim" kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredata öğretmenleri hazırlayabilmek için yaz ayında alabilecekleri bir eğitim programı hazırlandığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan bu duyuru sonrası öğretmenleri ne zaman eğitim verilecek? Bu eğitimler nerede ve nasıl uygulanacak merak edildi.

2024 - 2025 eğitim öğretim yılı itibariyle kademeli olarak geçilecek yeni müfredatla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Süreçte öğrencilerin yeni müfredata hazırlanabilmeleri için öğretmenlerin konu üzerine eğitim almaları gerekecek. Bakanlık bu konuyla ilgili yeni müfredatın yabancılığını ortadan kaldırmak için öğretmenlere yönelik bir eğitim programı hazırlayacağını paylaştı.

Öğretmenlerin eğitim süreci ile ilgili henüz eğitim programlarının net tarihleri belli değil. Fakat aktarılan bilgilere göre bu yaz itibariyle başlayacak eğitim süreci 2025 yılı Eylül ayına kadar sürdürülecek. Yüz yüze ya da çevrimiçi olarak iki farklı şekilde belirli aralıklarla aktif olarak müfredat eğitimleri verilmeye devam edecek.

Yüz yüze verilecek eğitimler il ve ilçe merkezlerindeki öğretmenlere uzman eğitimciler tarafından verilecek. Çevrimiçi eğitimler ise uzaktan eğitim platformu üzerinden kayıt olma şartı aranmaksızın verilecek.

Eğitim programına kayıt olmak isteyenler Bakanlık tarafından paylaşılacak kayıt işlemleri kanalı yolu ile işlemlerini başlatabilecek. Şu an konuyla ilgili henüz paylaşım yapılmadı. Bakanlığın yapacağı açıklama yakından takip ediliyor. Bu süreçte öğretmenlere yeni müfredat etkin şekilde sunulurken uygulama kapsamında gerekli olacak tüm materyaller ve kaynaklar da Bakanlık tarafından verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum