Mayıs ek dersleri hesaplanıyor! 1 Mayıs ek ders ücretleri kesildi mi?

Mayıs ek dersleri hesaplanıyor! 1 Mayıs ek ders ücretleri kesildi mi?

Öğretmenlerin Mayıs ek dersleri hesaplanmaya başlandı. Peki 1 Mayıs ek dersler tam ödendi mi? Hangi kesintiler yapıldı ? İşte detaylar..

Mayıs ayının bitmesine günler kala, öğretmenlerin mayıs ek dersleri de belli olmaya başladı. Okul idareleri öğretmenlerin mayıs ayı ek ders sayısını hesaplandı. Öğretmenlerin Mayıs ek dersleri hesaplanmaya başlandı. Peki 1 Mayıs ek dersler tam ödendi mi? Hangi kesintiler yapıldı ? İşte detaylar..

1 Mayıs ek dersler tam ödendi mi?

Bilindiği gibi 1 mayıs 2024 resmi tatildi ve Çarşamba gününe denk geldi ve 1 Mayıs günü resmi tatil ilan edildiği için o gün öğretmenlerin ek ders ücretleri nöbet haricinde kesilmedi. Yani o gün öğretmenlerin herhangi bir ek ders ücreti kaybı kalmadı.

1 Mayıs'ta hangi kesintiler yapıldı?

Hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu sözleşmeye göre resmi tatillerde öğretmenlerin fiilen gerçekleştirmedikleri görevlere ait ek ders ücretleri ödenmiyor. Nöbette bu ücretlerden, dolayısıyla 1 Mayıs resmi tatil olduğu için ve öğretmenler o gün okullara gidip nöbet tutmadıkları için 1 Mayıs tarihinde nöbet görevi olan öğretmenlerin o gün ki nöbet görevleri yani 3 ek ders ücreti kesildi.