Mayıs ayında o öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecek

Mayıs ayında o öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecek

Mayıs ayı ek ders hesaplama işlemleri önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır. Mayıs ayında yaşanan belirli hadiselerden dolayı ve tatiller sebebiyle bazı öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecektir. İşte detaylar...

Mayıs ayında 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle öğretmenlerin tamamının nöbet ve egzersiz ücretleri ödenmeyecektir. Aynı zamanda 1 Mayıs günü destekleme ve yetiştirme kursu ücretleri ile iyep ücretleri ödenmeyecektir.

Tüm bunların yanında 10 Mayıs tarihinde öğretmenlerin toplu olarak iş bırakması sebebiyle söz konusu eyleme katılan öğretmenlere nöbet, dyk, egzersiz gibi herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Tüm bunların yanında okul yöneticileri de 10 Mayıs tarihinde söz konusu eyleme katıldılarsa yöneticilik görevleri gereği alacakları ek ders ücreti kendilerine ödenmez. Son olarak ücretli öğretmenler 1 Mayıs günü okula gelmiş olsalar dahi eğer öğrencileri okula gelmemişse herhangi bir ücret alamazlar.

Ücretli öğretmenler için genel bir kural olan girdikleri ders saati kadar ücretlendirilir ibaresi gereği herhangi bir günde hiç öğrencisi gelmeyen ücretli öğretmenler ek ders ücreti alamazlar.

Meb Hocam / ÖZEL HABER