Kritik Gün Yaklaştı! ÖMK Sil Baştan Değişebilir

Kritik Gün Yaklaştı! ÖMK Sil Baştan Değişebilir
Anayasa Mahkemesi 5 Temmuz tarihinde Öğretmenlik Meslek Kanunundaki bazı maddelerin iptali istemi ile açılan davada sendikaları dinleyecek. ÖMK Sil Baştan Değişebilir

Binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu için kritik gün yaklaşıyor. ÖMK'nın TBMM'de kabul edilip, resmi gazete' de yayımlanmasından sonra hayata geçmesiyle birlikte, bazı maddelerinin iptal edilmesi için Anayasa mahkemesine iptal davası açılmıştı.

Dava süreci devam ederken, Anayasa Mahkemesi 5 Temmuz 2023 tarihinde davayı görüşecek ve sendikaların açıklamalarını dinleyecek.

Anayasa Mahkemesinin İncelemesi

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin bazı maddelerin iptalini istediği Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu 5 Temmuz tarihinde görüşecektir. Mahkeme, eğitim sendikalarının görüşlerini aldıktan sonra, belirlenecek bir tarihte kanunun iptal talebini esaslı bir şekilde inceleyecek ve karara bağlayacaktır.

habericioggretmen.jpg

ÖMK Sil Baştan Değişebilir

Eğer Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddeleri iptal edilirse, bu durum öğretmenlik mesleğinin geleceği üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Değişiklikler, öğretmenlerin kariyer basamaklarına etkisiyle birlikte, mesleki gelişimlerini ve haklarını da etkileyebilir. Kanunda yapılacak değişiklikler, öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirme potansiyeli taşıdığı gibi, aynı zamanda eğitim sisteminin kalitesini de etkileyebilir.