Emekli Öğretmenler Özel Kolejde Çalışabilir mi? Maaş Kesilir mi?

Emekli Öğretmenler Özel Kolejde Çalışabilir mi? Maaş Kesilir mi?

Emekli Memurlar İçin Önemli Bilgi! Özel Sektörde Çalışınca Maaş Kesilir mi? 5335 Sayılı Kanunun 30. Maddesi Ne Diyor? Tüm Detaylar...

65 yaşını dolduran emekli öğretmenlerin özel kolejde çalışması durumunda emekli maaşının kesilip kesilmeyeceği ile ilgili detaylar. 2005 yılında yürürlüğe giren 5335 sayılı Kanun'un Madde 30 hükmüne göre emeklilerin tekrar çalışmaya başlamaları durumunda maaşlarının kesilip kesilmeyeceği belirlenmiştir.

Emekli Öğretmenler Özel Kolejde Çalışabilir mi? Maaş Kesilir mi?

Madde 30’a göre, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ve kamuya ait ortaklıklarda çalışamazlar. Ancak özel sektörde görev alan emeklilerin maaşları kesilmez.

Bu kapsamda, özel sektörde görev alan emeklilerin maaşları kesilmemektedir. Anayasa Mahkemesi kararı da bu durumu doğrulamaktadır ve özel sektör çalışanlarıyla ilgili bir düzenleme içermemektedir. Bu nedenle, özel kolejde çalışmanız durumunda emekli maaşınız kesilmez. Detaylar için Anayasa Mahkemesi kararına ve ilgili kanuna göz atabilirsiniz.