Bu suçtan hüküm giyen öğretmenler meslekten çıkarılacaklar

Bu suçtan hüküm giyen öğretmenler meslekten çıkarılacaklar

ÖMK'da yapılacak düzenleme ile birlikte bu suçtan hüküm giyen öğretmenler ceza süresine bakılmaksızın meslekten çıkarılacaklar.

Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinde yapılacak revizyonun meclise gelmesine günler kala yapılan düzenlemelerden gün yüzüne çıkmaya başladı.

SODİMER Kurucusu Prof. Dr. Levent Erarslan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erarslan, ÖMK'da yapılacak düzenleme ile uyuşturucu suçları ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkûm olanlar alınan cezanın türüne ve süresine bakılmaksızın öğretmen olamayacak; görevde olan öğretmenlerden bu suçlardan ceza alanların meslekten çıkarılacağını söyledi.

İşte Eraslanı'ın paylaşımı ,;

Değerli arkadaşlar Millî Eğitim Akademisinin Kurulması ile ilgili bilgiler aşağıdadır. Yorumlarınızı bekliyorum: • Daha önceki teşkilât kanunlarında da Millî Eğitim Akademisi yer almaktaydı. 385 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (3.11.1989), 21’inci maddesinde Millî Eğitim Akademisine yer verilmiştir. 30.04.1992 tarihli ve 3797 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun 55’inci maddesinde “ Millî Eğitim Akademisi” , Millî Eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu olarak yer almıştır. Akademinin Görevleri • Öğretmenlerin, yükseköğretim sürecinde edindikleri bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, mesleki motivasyon ve donanımlarının güçlendirilmesi ve böylece mesleğe daha hazır hâle gelmeleri için meslek öncesinde uygulamalı eğitimlerle desteklenmesi, (İspanya; 570 saat, İtalya 570 saat, Hollanda 370 saat okul uygulaması yaptırırken ülkemizde okul uygulamasına ayrılan süre sadece 96 saattir.) • Görev başındaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinde sürekliliğin sağlanması, • Yönetici adaylarına yöneticilik formasyonununkazandırılması, • Öğretmenlerin kariyer eğitimlerinin daha profesyonelce yürütülmesi • Öğretmen ve yönetici adaylarına ilişkin mesleki yeterliklerin belirlenmesi ve güncellenmesi, • Üniversiteler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla eğitim alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi. Öğretmenliğe Giriş • Uyuşturucu suçları ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkûm olanlar alınan cezanın türüne ve süresine bakılmaksızın öğretmen olamayacak; görevde olan öğretmenlerden bu suçlardan ceza alanlar meslekten çıkarılacak. • Öğretmenler Akademi tarafından düzenlenen 4 dönemlik mesleğe hazırlık eğitimini başarı ile tamamlamaları hâlinde mesleğe alınacak. • Hazırlık eğitimi adaylık sürecinde yapılagelen mesleğe uyum çalışmalarını da içerdiği için atanan öğretmenler tekrar adaylığa tabi olmayacaklar.