23 Nisan Törenlerine Gelmeyen Öğretmenlere Ceza Verilecek

23 Nisan Törenlerine Gelmeyen Öğretmenlere Ceza Verilecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülke genelinde büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Söz konusu törenler aylar öncesinden planlandı. Haftalar süren provalar sonucunda okullar söz konusu kutlamalara hazır hale geldi. 23 Nisan törenlerine gelmeyen öğretmenlerle ilgili hangi yaptırımlar uygulanır? Detaylar haberimizde...

23 Nisan Salı günü düzenlenecek olan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta büyük bir coşku içerisinde kutlanacaktır.

Kutlama törenleri kapsamında okullara Milli Eğitim müdürlüklerince belirli talimatlar verilmiştir. Okullar tüm personel ile birlikte 23 Nisan Salı günü kutlama törenlerinde hazır bulunacaklardır.

Söz konusu 23 Nisan Salı günü tüm yurtta resmi tatil olarak ilan edilse de söz konusu kutlama törenleri kapsamında bütün öğretmenlerin kendilerine verilen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri esastır.

23 Nisan Salı günü herhangi bir özür bulunmadan kutlama törenlerine katılmayan öğretmenler ise göreve bir gün gelmemiş sayılacaklardır. 657 sayılı devlet memurları kanunu göreve bir gün özürsüz olarak gelmeyen memura verilecek olan cezayı 125. maddesinde belirtmiştir.

Madde 125.C.b Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek, gereği söz konusu öğretmenlere aylıktan kesme cezası verilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum