Yönetmelik değişti! Sınavsız öğrenci alan liseleri tercih edecekler dikkat!

Yönetmelik değişti! Sınavsız öğrenci alan liseleri tercih edecekler dikkat!

2 Haziranda uygulanacak LGS merkezi atama öncesi en çok merak edilen soru sınava girme şartında yaşanan değişimdi. Bakanlığın yeni merkezi sınav kılavuzunda yer verdiği bu detay sınava girme zorunluluğunu da ortadan kaldırdı. Peki şimdi öğrenciler ne yapacak? Sınavsız öğrenci alan liselere nasıl başvurulacak? İşte merak edilen detaylar…

MEB yaklaşan LGS sınavı için tüm hazırlıkları tamamladı. Son olarak öğrencilerin farklı soru tarzlarını görmelerini sağlayacak yeni örnek sorular paylaşıldı. Ortak sınavlarda açık uçlu/kısa cevaplı soru dönemine geçiş yapılan yeni süreçte halen seçmeli soru tarzını koruyan LGS sınavı için bazı usuller değişti.

Öğrenciler için sınava girme zorunluluğu ortadan kalktı. Sınav başvuruları elektronik ortama alındı. Öğrenciler için kalkan bu zorunluluk aileleri de tedirgin ediyor. Peki şimdi bu öğrenciler ne yapacak?

yonetmelik-degisti-sinavsiz-ogrenci-alan-liseleri-tercih-edecekler-dikkat.png

Aslında eski usule geri dönüldü. Aileler bağlı bulundukları ilçedeki en yakın okula müracaat edebilecek.

Adrese dayalı kayıt sisteme kapsamında sınava girmeyen öğrenci evin yakınındaki okula yönlendirilecek. Öğrencinin sınav puanı dikkate alınmayacak ama okul başarısı yerleşme sırasında öne çıkacak. Öğrencinin 6.7. ve 8.sınıftaki okul başarısı (OBP) ile okula kaydı alınacak.

ÖNERİ LİNK: 2024 OBP ile sınavsız öğrenci alan liselerin taban puanları

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum