Yönetmelik baştan aşağı değişti! Branş bazlı müdür ataması artık…

Yönetmelik baştan aşağı değişti! Branş bazlı müdür ataması artık…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında görevlendirilecek yöneticiler için yönetmelik değişikliği gerçekleşti. 1 Mart tarihi itibariyle resmi gazeteye yansıtılan yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliğinde değişen o ufak detay ile branş bazlı müdür atamalarında yeni bir dönem başladı. İşte merak edilenler

İlk defa görevlendirme veya yöneticilikten ayrılıp yeniden göreve dönme maddesinde yapılan değişiklik sonrası branş bazlı atama konusu da yeniden ele alındı. Yeni dönemde müdür olarak görevlendirilecekler için bazı özel şartlar eklendi. Yönetmeliğe eklenen o şartlar arasında branş bazlı atama kararı büyük tepki çekti.

Peki Neler Değişti?

Müdür olarak görevlendirileceklerde aranan o özel şartların değişmesi ile beraber ilkokul, anaokul ya da ortaokula müdür olarak atanacakların görev yeri kısıtlanmış oldu. Şöyle ki ilkokula müdür olarak görevlendirmek isteyenlerin Sınıf Öğretmeni olması, Anaokuluna müdür olarak görevlendirilmek isteyenlerin Okul Öncesi Öğretmeni olması, İmam Hatip Ortaokullarında görev almak isteyenlerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olması gerekecek

Eski Halinde Yönetmelik Nasıldı?

1 Mart 2024 tarihinden önce müdür olarak görevlendirilecek kişilerde aranan şartlar daha esnekti. Kişinin daha önceden müdür olarak görev yapmış olması, en az 1 yıllık görev süresinin bulunması yeterliydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

37 Yorum