Yöneticiliğe ilk kez atanacaklar dikkat! Yazılı sınav, Ek-1 ve mülakat puanı şartı

Yöneticiliğe ilk kez atanacaklar dikkat! Yazılı sınav, Ek-1 ve mülakat puanı şartı
Yöneticiliğe ilk kez atanacaklar ile yeniden görevlendirme ile başvuracakların yönetmelikte yer verilen atama şartları güncellendi. Yerleştirme puanı artık neye göre belirlenecek? Yazılı sınav, EK-1 ve mülakat puanı şartı nedir? İşte detaylar

3 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak EKYS puanıyla tercih yapacak adaylar için yerleştirme puanı detayı dikkat çekti. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak yerleştirme puanı oluşturulurken yazılı sınavın %50'si EK-1’in %30'u mülakatın ise %20'si dikkate alınacak. Peki ilk atamalarda yazılı sınav, EK-1 ve mülakat puanlama sistemi nasıl olacak?

Yönetici olarak atama başvurusunda bulunanlar yazılı sınavda en az 60 puan aldığında ancak dikkate alınacak 60 puan altı herhangi bir aralık başvuru yapmaya yetmeyecek. EK-1 hazırlandıktan sonra yöneticiliğe başvuru yapılabilecek. EK-1 ile yazılı puanın aritmetik ortalaması alındıktan sonra mülakata çağrılacak adaylar netleşecek. Elde bulunan münhal kadronun 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

EKYS Mülakat İşlemlerinde Ne Değişti?

Yöneticilik görevlendirmelerinde mülakatın %20 etkileyeceği ifade edilmişti .Mülakatta baraj puanı ise 60 oldu. EK-1'in %30'u yazılı sınav puanının %50'si ve mülakatın %20'si alıp toplanarak yerleştirme puanı elde edilecek ve atama aşamasında bu puan dikkate alınacak.