YKS sınav soruları çalındı! Skandal iddiaya İçişleri Bakanlığından açıklama: YKS sınav sorularını kim sızdırdı?

YKS sınav soruları çalındı! Skandal iddiaya İçişleri Bakanlığından açıklama: YKS sınav sorularını kim sızdırdı?
2024 yılı YKS sınavı YTY, AYT ve YDT oturumları tamamlandı. Çok geçmeden sınav sonrası skandal bir iddia ortaya atıldı. Dün gerçekleştirilen TYT oturumunun soruları çalındı mı? Sosyal medyada yayılan o iddiaya İçişleri Bakanlığı nasıl bir açıklama yaptı? İşte detaylar

Sınava giren adaylar sosyal medyadan paylaştıkları ekran görüntüleri ile büyük bir skandala adım attı. O görüntülerde ortaya atılan iddiaya göre ya YKS soruları bir grup tarafından sızdırılmıştı. Sınav sona erdikten sonra şaibeli bir durum kazanan YKS sınavı ile ilgili ne yapılacak? Sınav yeniden tekrarlanacak mı? merak edilirken konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Sosyal medyada paylaşılan o görüntüler bir komplo mu yoksa gerçek mi? O hesaptan ne paylaşıldı?

Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen TYT sınavının ardından bu sabah uygulanacak AYT sınavına tam 10 saat kala sosyal medyada bir sayfa paylaşımda bulundu. Telegram sayfasından paylaşılan o gönderide sınav sorularını sızdırıldığı bilgisi yer alıyordu. Türkçe ve Matematik ağırlıklı 24 sorunun yurt dışı kaynaklı olduğu ifade ediliyordu.

Söylendiği gibi paylaşılan bu sorular gerçekten de sınavda çıktı mı?

İçişleri Bakanlığı tüm bu iddialara yanıt verdi. 8 Haziran sabahı gerçekleşen TYT sınavında sorulan 3 sorunun daha önce bilindiği iddia edildi. Ancak iddialar bununla da bitmedi. AYT sınavına sayılı saatler kala o sayfada bir paylaşım daha geldi. 2024 AYT sınavında 24 farklı sorunun birebir çıkacağı söyleniyordu. Peki söylendiği gibi oldu mu?

İçişleri Bakanlığı Ne Söyledi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili tüm bu iddialara yanıt verdi. “Bahse konu Telegram grubunda paylaşılan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda, ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup sınav sonrası tekrar karşılaştıracağız, takip ediyoruz” ifadesini kullandı.