YKS sınav provasına kayıt nasıl olunur?

YKS sınav provasına kayıt nasıl olunur?

Üniversite sınavına girecek adaylar için her yıl uygulanan YKS formatında sınav provaları ne zaman başlıyor. Öğrencilerin sınava yakın deneyim kazanabildiği YKS sınav provasına nasıl kayıt olunur? İşte merak edilenler

YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için Mayıs ayı geldi çattı. Haziran ayında sınava girecek öğrencileri şimdiden heyecan sardı. Peki sınav provaları ne zaman başlıyor? Öğrenciler kayıtlı olmadığı kursun sınav provasına kayıt olabilir mi?

Geçtiğimiz yıl 20 Mayıs itibarıyla 81 ilde aktif olarak hizmet veren okullarda ve okul dışı eğitim kurumlarında başlatılan YKS sınav provaları bu yıl daha erken başladı. İlk uygulama Burdur'dan geldi. Burdur 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi YKS sınavı öncesinde öğrencilerin kendini test edebilmesi için gerçek sınav formatına yakın YKS provası uygulamasını tamamladı.

YKS Sınav Provasına Nasıl Başvurulur?

Bu yıl sınava girecek olan adaylar sınav yönetmeliğine uygun şekilde başlarında bulunan eğitimcilerle birlikte gerçek sınava yakın uygulamada bulundu. 8-9 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek ve 3 farklı oturumdan oluşan YKS sınavının ilk ayağı 8 Haziran Cumartesi saat 10.15'te uygulanacak. TYT oturumunda adaylara 165 dakika süre verilecek. adayların bu sürece önceden hazırlanabilmesi için provalar başladı.

YKS sınav gününde öğrencilerin yaşadıkları stresi bir nebze olsun hafifletebilmek ve YKS sınav atmosferini önceden tatmalarını sağlayarak endişeleri azaltmak için başlatılan sınav provaları Mayıs ayı boyunca devam edecek. YKS sınav provalarına katılım sağlamak isteyenler bulundukları ildeki eğitim kurumlarına başvurarak ücretsiz katılım sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.