Yeniden görevlendirme ile atanamayanların hakkı geri verildi!

Yeniden görevlendirme ile atanamayanların hakkı geri verildi!

İlk defa görevlendirilecekler ile yöneticiliğe yeniden görevlendirilecekler için başvuru kılavuzu yenilendi. Herhangi bir sebeple yöneticilikten istifa edenler için durum ne olacak? Yeniden görevlendirme ile atanamayan yöneticinin son durumu haberimizde

Yöneticilik görevinden istifa edenler boş kadro olduğunda görevlendirmeden önceki kurumuna başvurabilecek. Boş kadro olmadığında yöneticiliğe görevlendirmeden önceki okulun bulunduğu ilçedeki farklı bir boş kadro olan okula atama yapılabilecek.

Aynı kişi önceki ilçede yönetici olduğu durumda yine şartlar değişmeyecek. Son olarak öğretmenlik yapılan okul değil mevcuttaki okuldan bir önceki okul dikkate alınacak.

Yeniden görevlendirme kapsamında atanamayanların durumu ne olacak?

Yeniden görevlendirme ile atanamayanlar için durum daha farklı işliyor. Bulunduğu ilçe içerisinde boşluk olup olmadığına bakılacak. Pozisyona yönelik eğer aynı ilçede boşluk bulunmuyorsa ildeki bir kuruma öğretmen olarak atama yapılacak.

Daha önceden yöneticilik yapmış ancak geçerli bir sebepten dolayı görevini bırakarak öğretmen olarak görevini sürdürmeye devam edenler yeniden yöneticilik başvurusu kapsamında atama talebinde bulunabilecek. Bu kişilerin daha önceden en az 1 yıllık yöneticilik yapmış olması, boşta bulunan kadrolara başvurması için yeterli kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum