Yeni müfredat için kadro hazırlığı: 550 saat eğitim, 23 bin TL maaş!

Yeni müfredat için kadro hazırlığı: 550 saat eğitim, 23 bin TL maaş!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi hangi amaca hizmet ediyor? Akademi eğitimleri aslında yenilenen müfredata yönelik yeni bir kadro oluşturmak için mi tasarlanıyor? İşte detaylar

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Milli Eğitim Akademisi kanunu taslağı eğitim camiası tarafından tartışılmaya devam ediyor. Akademide 4 farklı başlık altında paylaşılan eğitim programının amacı yeni müfredata yeni bir eğitimci kadrosu oluşturmak.

Öğretmen olmak isteyen ve KPSS sınavını kazananlar teorik ve uygulamalı 4 dönemden oluşacak eğitime tabi tutulacak. Bu eğitim boyunca 23.000 TL maaş alacak. Taslak metinde farklı detaylarda yer alıyor. Adaylar her teorik dersten not ortalaması 100 üzerinden 60 ve üzeri olduğunda başarılı kabul ediliyor. Başarısız olan öğretmen adayları için ek bir sınav hakkı tanınacağı da söyleniyor.

Akademi Dersleri 4 Başlıkta Toplanacak!

Akademide 550 saatlik eğitim verilecek. 4 farklı başlıktan oluşacak eğitim dönemi boyunca eğitmenler yazılı ve uygulamalı olarak yeni bir süreçten geçecek. Taslak metinde yer alan bilgiye göre işte o 4 başlık:

  • Alan Bilgisi

  • Genel Kültür

  • Maneviyat

  • Pedagojik yaklaşım

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak Milli Eğitim Akademisi kurulmasının amacının yenilenen müfredata kadro oluşturmak olduğunu düşünüyor. Akademide ders alacak öğretmenlere kimler ders verecek henüz bilinmiyor.