Veliler ayaklandı! MEB Devamsızlık Affı! 81 ilde milyonlarca öğrenci bu karardan etkilenecek!

Veliler ayaklandı! MEB Devamsızlık Affı! 81 ilde milyonlarca öğrenci bu karardan etkilenecek!

Üniversite sınavına hazırlanan 12.sınıf öğrencileri aylardır devamsızlık affı ile ilgili ılımlı bir karar alınmasını bekliyordu. Sonunda beklenen o müjde geliyor mu? Şikayetlerin çığ gibi büyüdüğü Nisan ayının son günlerindeyiz. Sınav günü yaklaştıkça öğrenciler kadar velilerde tedirgin. Tüm bu bekleyişe su serpecek bir düzenleme yapılacak mı? İşte konuya dair objektif bir inceleme…

MEB devamsızlık affı konusunda katı tutumunu korumayı sürdürüyor. Öğrencinin sınava hazırlanırken okuldaki eğitimini aksatmasını önlemek için alınan bu karar çoğu kişi tarafından haklı bulunurken; öğrencinin mesleki kariyerini temelden etkileyecek üniversite sınavı döneminde bu kuralın esnetilmesi de makul görülüyor.

Eski MEB Bakanı Mahmut Özer döneminde 3 Mayıs 2023 günü alınan “12.sınıflarda devamsızlık artık alınmayacak” kararına benzer bir uygulamasının Bakan Tekin döneminde de ele alınması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan uygulama göz önüne alınırsa öğrenciler önümüzdeki iki haftalık süreçte müjdeli haber alabilir. YKS sınavı öncesi son 1 ayda verimi artırmak amacıyla dikkat dağıtıcı tüm unsurları kaldırmak için Bakan Tekin’in devamsızlık affı getirmesi bekleniyor.

veliler-ayaklandi-meb-devamsizlik-affi-81-ilde-milyonlarca-ogrenci-bu-karardan-etkilenecek.png

İşte hem veli hem öğrenci cephesinden devamsızlık şikayetleri:

  • “12.sınıf meslek lisesinde olduğum için ders işlemiyoruz. Çünkü sınıftaki çoğu kişi sessiz bile olmuyor. Sürekli gürültü oluyor ve ders çalışamıyoruz. Okulum 13.30’da başlayıp 19.50’de bitiyor. Eve gitmek iki saati alıyor ve yorgun oluyorum.”

  • “12.sınıf öğrencisi olarak maalesef devamsızlığım var sınav yılında olan bir öğrenci olarak devamsızlık affının getirilmesini istiyorum.”

  • “Dershane ile okul arasında mekik dokuyoruz”

  • “12.sınıf öğrenci velisiyim. Oğlum YKS’ye hazırlandığı için okul ve dershane arasında sıkışıp kaldı. Her sene olan devamsızlık affının istiyoruz. Çocukların geleceği ile oynamayın”

Farkındalığınızla karanlığa mum yakıyorsunuz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum