Üniversiteye gidecek öğrenciler dikkat! MEB YKS’de ne sorulacağı ile ilgili referans verdi! “ YKS soruları…”

Üniversiteye gidecek öğrenciler dikkat! MEB YKS’de ne sorulacağı ile ilgili referans verdi! “ YKS soruları…”

Bu yıl YKS sınavı 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günlerinde uygulanacak. Resmi kayıtlara göre 3 milyonu aşkın öğrencinin başvurduğu YKS sınavı ile ilgili Milli Eğitim'den önemli açıklamalar geldi. Bu yıl YKS sınavında sorulacak soruların hangi kaynaktan geleceğine dair paylaşım yapan Bakan Tekin'in işte o sözleri

Son günlerde yaklaşan sınavın etkisi ile devamsızlık affı uygulamasının geri getirilmesini isteyen öğrencilerin sayısı günden güne arttı. Bakan Tekin bu söylemlere sessiz kalamadı. Hemen her yerden 12.sınıf öğrencilerinin sesini duyurmaya çalıştığı bir dönemde Tekin, “devamsızlık affı getirmeyeceğiz sebebi ise öğrencileri zor durumda bırakmak değil amacımız okul dışı kurslara olan ihtiyacı ortadan kaldırmak” dedi.

Bakan Tekin'in bu yaklaşımı aslında ek ödeme yaparak okul dışındaki bir kuruma öğrenciyi yönlendirmenin doğru olmadığını düşünmesiydi. Bu düşünce ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır. Ancak süreçte YKS sınavında sorulacak soruların nereden gelebileceği netleşmiş oldu.

universiteye-gidecek-ogrenciler-dikkat-meb-yksde-ne-sorulacagi-ile-ilgili-referans-verdi-yks-sorulari.png

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ısrarla YKS soru havuzunda bulunan soruların müfredat ve ders kitabı dışında herhangi bir kaynaktan sorulmayacağının altını çizdi. Bu yıl ilk kez uygulanacak bu yeni sistem ile sınavda sorulan soruların zorluk derecesi ile okul derslerinden bağımsız olması problemi ortadan kalkmış olacak.

MEB YKS Soru Hazırlığı Paylaşımı!

Bakan Tekin'in sözlerinde ifade ettiği gibi bu yıl yapılacak sınavda beklenen yönde soru sorulur mu? Bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak YKS sınavı tamamlandıktan sonra net bir açıklama yapılabilir. Bakan Tekin'in öğrencilere seslendiği YKS sınavı ile ilgili soru tarzını işaret ettiği işte o paylaşım:

“Soru hazırlama çalışmaları ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerle birlikte sürdürülüyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzunun tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor. Öğrenciler Müsterih olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum