Ücretli öğretmenlik kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Bakan Tekin’e talimat mı verdi?

Ücretli öğretmenlik kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Bakan Tekin’e talimat mı verdi?

Eğitim camiası tarafından yıllardır konuşulan hatta belli bir süre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda "ücretli öğretmen olarak hizmet verenlerin kadroya alınacağını" ifade eden onlarca paylaşımın ardından ilk kez ücretli öğretmenliğin kaldırılmasına yönelik sinyaller Milli Eğitim Bakanı Tekinden geldi. 2024 öğretmen ataması ile ilgili açıklamaların paylaşıldığı bu günlerde bundan tam bir ay önce bakan Tekin'in Erzurum'da dile getirdiği ücretli öğretmenlikle ilgili işte o önemli sözler…

Geciken atama takvimi nedeniyle uzun süredir beklenen öğretmen atamaları bayram sonrası ilk kabine toplantısında ele alındı. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından Beştepeden halka seslendi. Ardından Bakan Tekin sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Öğretmen atama kontenjanlarına yönelik henüz net bir paylaşım yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerinde yer verdiğine göre sürecin sonuçlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çalışmaları başlattı. Bakan Tekin'den gelecek haberler doğrultusunda atama takvimi bu hafta belli olacak. Peki ücretli öğretmen konusu ne olacak?

ucretli-ogretmenlik-kalkiyor-mu-cumhurbaskani-bakan-tekine-talimat-mi-verdi.png

7 Mart 2024’te Erzurum’da Ne Oldu?

Şimdi bundan tam bir ay önce konuşulanlara bir göz atalım. 7 Mart tarihinde Bakan Tekin Erzurum okul ziyareti sırasında ücretli öğretmenlik sisteminin sonlandırılmasına yönelik ilk sinyalleri verdi. Bakan Tekin'in öğretmen açığını ücretli öğretmenleri azaltarak giderme metodunu ilk kez duyurduğu o ziyaretlerde amacın eğitimin kalitesini yükseltmek olduğu eklendi.

Bakanlık tarafından peşi sıra alınan radikal kararlardan biri de ücretli öğretmenliğin kaldırılması olabilir. Konuyla ilgili en net karar öğretmen atamaları ile ilgili yapılacak açıklama sırasında duyurulacak. Belirli bir süreyi tamamlayan ücretli öğretmenlere kadro verilir mi? Bu konuda hala bir belirsizlik hakim. Ancak alınacak karar doğrultusunda bu konuda da net bir fikir sahibi olunabilecek.

20 bin atamanın gündemde olduğu bir dönemde maliye cephesinde kamuda kısıtlamaların başladığı biri süreçte, ücretli öğretmenliğin kaldırılıp boşalan alanlara KPSS puanı ile kadrolu öğretmen alımı yapılması uygulanabilir. Süreç yakından takip edilmeye devam ediyor.

ÖNERİ LİNK: Ücretli öğretmenlik kalkıyor! Ya sonrası? Kadrolu kadar emeği olan 10 yıllık öğretmen…

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

24 Yorum