Ücretli öğretmene iki aşamalı sınav! Yeni ÖMK ile ücretli öğretmen görevlendirme sistemi de değişiyor!

Ücretli öğretmene iki aşamalı sınav! Yeni ÖMK ile ücretli öğretmen görevlendirme sistemi de değişiyor!
Öğretmenlik meslek kanunu için geri sayım başladı. Yenilenen tasarımın meclise sunulması ile birlikte yasalaşması an meselesi. Yasal olarak kabul edilmemiş olmasına rağmen son dönemlerde en çok konuşulan bu konu yeni bir polemiği de beraberinde getiriyor. Ücretli öğretmenlerin görevlendirme sistemi değişiyor mu? İşte detaylar

Sistem baştan aşağı yenileniyor. Bakanlık öğretmen meslek kanunu ile yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Peki bu süreçte ücretli öğretmenleri neler bekliyor? Yeni ÖMK'da en çok dikkat çeken maddelerden biri rotasyon konusuydu. Öğretmenlerin zorunlu olarak belirli bir görev süresini tamamladıktan sonra yer değişikliği resmen başlayacak. Ek ders ücretleri ve öğretmen kariyer basamaklarının da gündemde olduğu yeni ÖMK’da iddia edilenine göre ücretli öğretmenliğe yönelik bir görevlendirme sistemi de bulunuyor.

Yeni Sistemde Ücretli Öğretmenlik Nasıl Uygulanacak?

Bu uygulama mevcuttaki ücretli öğretmenleri nasıl etkileyecek? Yeni ÖMK'nın sızdırılan bazı maddeleri gündemde polemik konusu oldu. İddia edilene göre öğretmen ataması sürecinde bir Akademi kurulacak. Milli Eğitim akademisinin kurulması ile bir beraber öğretmenler burada bir yıl boyunca eğitim alacak. İki aşamalı bir sistem uygulanacak. KPSS sınavını geçenler Akademiye alınacak.

Bu süreçte başarılı olduklarında sözleşmeli öğretmen olarak okullarda görevlendirilecek. Peki ya başarısız olurlarsa?

Yine kulislerde konuşulan bilgiye göre öğretmen akademisi'nden başarısız olanlar ücretli öğretmen sistemi ile okullarda öğretmenlik yapacak. Başarı sağlayanlar atanarak bakanlık bünyesinde öğretmenliğine devam edecek. Diğerleri ise ücretli öğretmenlik kapsamında görevini yapacak.