Türkiye’nin En İyi 10 Lisesi’nde liste değişti!

Türkiye’nin En İyi 10 Lisesi’nde liste değişti!

Bu yıl ÖSYM tarafından düzenlenecek LGS sınavı için hazırlıklar devam ediyor. 2 Haziran tarihinde düzenlenecek sınava kısa bir süre kala araştırmalar başladı. Türkiye'nin En İyi 10 Lisesi listesi güncellendi. Her yıl ilk sırada yer alan lise tahtını bakın kime kaptırdı?

İyi bir üniversiteye yerleşebilmenin ilk adımı kaliteli ve istenen mesleğe yönelik iyi bir eğitim veren liseden geçiyor. Lise sınavlarına harıl harıl hazırlanan 8. sınıf öğrencileri bir yandan lise arayışına geçti. LGS sınavından elde edilecek puanla alım yapan liseler için en iyiler listesi oluşturuldu. Türkiye genelinde en iyiler listesine giren 10 lise yenilenerek paylaşıldı.

En iyi liseler listesinde Türkiye'de köklü eğitim kurumları arasında yer alan Galatasaray Lisesi her yıl 1. sırada yer alırken bu yıl tahtını İstanbul Erkek Lisesi'ne devretti.

Galatasaray Lisesi bu yıl 2. sırada yer alırken en iyiler listesinde ilk sırayı İstanbul Erkek Lisesi aldı. İstanbul Erkek Lisesinde eğitim görmek isteyenlerin 2024 yılı için taban puanı 294.77 oldu.

Galatasaray Lisesi taban puanı 494.77. 3. sırada Kabataş Erkek Lisesi yer alıyor. Taban puanı 493.43 oldu.

Listenin 4. sırasında en iyi Fen Liseleri arasında yer alan Ankara Fen Lisesi taban puanı 490.47. Listenin 5. sırasında İstanbul Atatürk Fen Lisesi yer alıyor. Taban puanı 488.20.

Türkiye'nin En İyi 10 Lisesi'nin sergilendiği işte o liste:

  1. İstanbul Erkek Lisesi
  2. Galatasaray Lisesi
  3. Kabataş Erkek Lisesi
  4. Ankara Fen Lisesi
  5. İstanbul Atatürk Fen Lisesi
  6. İzmir Fen Lisesi
  7. Cağaloğlu Anadolu Lisesi
  8. Çapa Fen Lisesi
  9. Tofaş Fen Lisesi
  10. Adana Fen Lisesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.