Türkçe dersinde geçme notu neden 70?

Türkçe dersinde geçme notu neden 70?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Ekim 2023 tarihinde aniden alınan bir kararla Türkçe dersine sınıf geçme puanı 70'e yükseltildi. Yetkililer için gerekli ve önemli olan bu hamle öğrencilerin zorlanmasına sebep oldu. Bakan Tekin’in bir grup öğrenci tarafından yöneltilen Türkçe dersinin geçme notu neden 70? sorusuna verdiği yanıt düşündürücüydü. İşte o konuşmadan ayrıntılar…

Türkçe’nin zenginleştirilmesi ve anadilin en kaliteli şekilde öğrenebilmesi için Bakanlık tarafından uygulamaya alınan bazı değişimlerden biri sınıf geçme notuydu. Ortaokullarda 45 olan sınıf geçme notu geçtiğimiz yıl sonu değiştirildi. Alınan radikal kararla Türkçe dersinin sınıf geçme notu 70, diğer dersler içinse 50 oldu.

Diğer derslerde 50 olan sınıf geçme notu neden Türkçe dersinde 70? Öğrenciler zorlandıkları bir dönemde Bakan Tekin’e bu soruyu yöneltti. Sınıf ziyaretleri sırasında Bakan Tekin’e yöneltilen sınıf geçme notunun neden 70 olduğu sorusuna gelen cevap oldukça manidardı.

Bakan Tekin O Soruya Ne Yanıt Verdi?

“İngilizce dersi alıyorsunuz. Size öğretmenleriniz İngilizce kelimeler ezberletiyor. Şimdi sen kendi dilinde ortalama 100 kelime ile konuşuyorsan, İngilizcede 200-500 kelimeyle nasıl konuşacaksın? Önce kendi dilinizi öğreneceksiniz ondan sonra diğer dilleri”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum