Proje Okullarına Yönetici Ataması Yapıldı!

Proje Okullarına Yönetici Ataması Yapıldı!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika bilgisi paylaşıldı. Proje okullarına yönetici atamaları 10 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı.

Mart ayında paylaşılan Bakanlığın proje uygulayan eğitim kurumlarına Yönetici Görevlendirme kılavuzu kapsamında yönetici atamaları tamamlandı. Kılavuzda yer verilen bilgiye göre 1 Nisan itibariyle görevlendirme sonuçları paylaşılmıştı Ancak o dönemde bazı kurumların görevlendirme yapmadığı fark edilmişti.

Aradan geçen ayların ardından Bakanlığın proje okullarına yönetici ataması yaptığı bilgisi paylaşıldı. Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide fark edilen atama haberinin ardından kontroller başladı. Proje okullarında görevlendirilen okul müdürleri için süreç devam ediyor.

Sosyal medya paylaşılan işte o bilgi:

Duyuru üzerine başvuru yapanların dahi bilgi sahibi edilmediği bir süreç izlenerek görevlendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Maksut BALMUK

Öğretmen, Yazar

İlk Defa Yönetici Ataması

2024 yılı içinde ilk kez yönetici görevlendirmesine başvuruda bulunanların işlemleri 18 Nisan tarihinde başlamıştı. İşlemler 14 Haziran tarihinde sona erecek. Yöneticilikten ayrılmış olup yeniden görevlendirilecekler için 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan süreç 26 Temmuz tarihinde sona erecek.

Bu yıl itibariyle yeniden yönetici atama kapsamında kendi okuluna ya da farklı bir okula ataması gerçekleşecek olan kişi ilk defa yöneticiliğe başvurabilecek. Diğer yıllardan farklı olarak 1 Mart tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklik böyle bir hakkı kullanmayı sağlıyor.