Ortaokullarda zaman çizelgesi: 4+3 mü, 5+2 mi?
Yayınlanma:
01 Ekim 2024 Salı 17:00
Güncelleme:
01 Ekim 2024 Salı 17:01
Ortaokullarda zaman çizelgesi neye göre belirleniyor? Öğrenci gelişimi için hangi sisteme geçmek gerek?
1 4
Tam gün eğitim yapan okullarda bu problem aşılamıyor. Ortaokullarda zaman çizelgesi nasıl olmalı? 4+3 mü yoksa 5+2 mi daha uygun? Öğrenci açısından işte o verimlilik değerlendirmesi
Okullarda zaman çizelgesi derslerin başlangıç ve bitiş saatlerini orantılı olarak hesaplanır. Her öğrenciden okul zaman çizelgesine uyarak derse giriş çıkış yapması beklenir. Tüm gün süren ortaokullarda 7 ders işlenir.
2 4
Zaman çizelgeleri her yıl Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yenilenir. Ortaokullarda ders giriş çıkış sürelerini kısıtlamak amacıyla belirli bir düzeni ifade eden bu zaman çizelgeleri nasıl kullanıldığında daha verim alınabilir?
3 4
Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati toplamda 40 ders saati olarak sistem çalışıyor. Zaman çizelgesi belirlenirken öğretmenin öğrencilerden daha yüksek verim alabilmesini sağlayacak bir plan oluşturuluyor.
Ortaokullarda 4+3 mü yoksa 5+2 sisteme mi daha verimli? Öğretmenlerin çoğu 5+2 sistemini öneriyor ancak bu plan genellikle okula giriş çıkış saatlerine göre ayarlanıyor. Sabah saatlerinde okula geç girenler genellikle 4 artı 3 sistemini uyguluyor.
Meb Hocam / ÖZEL HABER
4 4
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.