Onlar KPSS'yi kazansalar da devlet memuru olamayacak!

Onlar KPSS'yi kazansalar da devlet memuru olamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Akademisi kurulmasına karar verildi. Üniversiteden mezun olup KPSS sınavını yeterli puan olarak kazananlar puan üstünlüğüne dayalı olarak Bakanlığa bağlı okullarda hizmet vermeye hak kazansalar da devlet memuru olamayacak. Yeni dönemde öğretmen adaylarını neler bekliyor? İşte merak edilenler

Bakan Tekin'in yeni müfredatın temellerini paylaştığı bir dönemde açıkladığı Milli Eğitim Akademisi haberi eğitim camiasında büyük ilgi gördü. Lisans mezunu bir öğretmen adayı KPSS sınavını kazandıktan sonra artık ek bir eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimde eğer başarısızlarsa sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Kadrolu öğretmenliğe geçiş süresi ise 3 yılı bulacak.

Bakan Tekin'in canlı yayın sırasında paylaştığı Milli Eğitim Akademisi haberi sonrası detaylar da merak edildi. Tekin o konuşmada Öğretmenlik yapmak isteyenlerin artık üniversiteden mezun olduktan sonra bir de akademiden mezun olması gerektiğini dile getirdi. Milli Eğitim Akademisine başvuruda bulunmak ve akademi de olmak isteyenlerin ise KPSS puanı ile buraya girmesi gerekecek

Bakan Tekin neden böyle bir Akademi kurulmasına ihtiyaç duydu?

Katıldığı canlı yayında paylaştığı bilgilere göre lisans sınavından sonra direkt öğretmenliğe atama yapan hiçbir ülkenin kalmadığını, böyle bir uygulamanın Türkiye'de devam ettiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenlerin hem istihdam süreci hem de istihdamdan sonra hizmet içi eğitimde mesleki yeterliliklerinin güncel gelişmelere göre revize edilmesi konusunda ciddi bir eksikliğimiz bulunuyor. Akademi bu eksikliği giderecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum