Öğretmenlere duyuruldu! 1.sınıftan 4.sınıfa kadar Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen dersleri…

Öğretmenlere duyuruldu! 1.sınıftan 4.sınıfa kadar Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen dersleri…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla Biçimlendirici Değerlendirmeye Yönelik yeni etkinlik örnekleri paylaşıldı. Bakanlık tarafından alınan yeni karne tasarımına etki sağlayacak. Bu düzenleme kapsamında öğretmenlerin hangi niteliklere göre öğrenciyi ölçeceği de kamuoyu ile paylaşılmış olundu. Biçimlendirici Değerlendirmeye Yönelik etkinlik örnekleri linki ve daha fazlası haberimizde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023-2024 eğitim öğretim yılının kapanmasına yakın bir dönemde karnelerde değişiklik yapıldığını duyurdu. Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında yeni dönemde karnelerin sadece akademik başarıyı değil öğrencinin okul dışı etkinlik ve sosyal hayatını da ele alacak aktivite düzeyini ölçen ve değerlendiren bir tasarım uygulanmasına karar verildiği paylaşıldı.

Öğrencinin hem akademik hem de sosyal gelişim sürecini takip edebilmek için Bakanlık tarafından yeni bir etkinlik örneği paylaşıldı. Biçimlendirici değerlendirmeye yönelik paylaşılan bu örnekte etkinliklere ve ölçme araçlarına yer verildi.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri!

Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimini takip edebilmek, gelişim düzeylerini izlemek, süreç odaklı bir yaklaşımla değerlendirmede bulunabilmek için ölçme araçlarının önemi büyük. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkokulların; Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerinde süreç odaklı yaklaşımı destekleyici örnekler öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik örneklerine ulaşmak isteyenler bağlantıyı kullanarak 1.sınıftan 4.sınıfa kadar Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler alanlarına yönelik etkinlik örnekleri ve ölçme araçlarını inceleyebilir.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum