Öğretmenin mülakat bilmecesi çözüldü! Sorular nasıl hazırlanıyor? Mülakat komisyon üyesi ne söyledi?

Öğretmenin mülakat bilmecesi çözüldü! Sorular nasıl hazırlanıyor? Mülakat komisyon üyesi ne söyledi?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile kanun kapsamında yasalaştırılan yeni mülakat süreci Temmuz ayı itibariyle başlıyor. Peki mülakatlarda sorular nasıl hazırlanacak? Mülakat Komisyonu bu konuda soruları nasıl belirleyecek? İşte detaylar

20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru süreci devam ediyor. Atama başvurusunda onay alarak sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavına girmeye hak kazananların işlemleri 1 Temmuz itibariyle başlayacak. Mülakat sürecinin belli olmasıyla birlikte en çok merak edilen konu yenilenen tasarıda soruları nasıl hazırlanacağı oldu.

Bakanlık tarafından aktarılan yeni genelgeye bakıldığında 1 Temmuz'da başlayacak mülakatların üç farklı sorudan oluşacağı öğrenildi. Sorular belirlenirken elektronik kura yöntemi kullanılacak. İlk kez böyle bir sistem getiriliyor. Komisyon üyeleri öğretmen adaylarına yöneltecekleri soruların bulunduğu soru cevap kağıdının çıktısı ile birlikte mülakat salonunda yer alacak.

Öğretmen Adayının Bilgisi Nasıl Ölçülecek?

Tamamen adilane ve kameralar ile kayıt altına alınan bir mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayı 3 farklı kategoriye ayrılacak. Bu ayrışmada alan bilgisi, genel kültür ve eğitim bilimleri sorusu olmak üzere üç basamak yer alacak.

Alan bilgisi ve ders anlatımı aşamasında öğretmen adayı kendi branşına yönelik bir ders sunumu gerçekleştirecek. Burada en önemli amaç öğretmenin mesleki bilgisini gözlemleyebilmek. Genel kültür sorusu kısmına geçildiğinde her adaya farklı bir konudan birer adet soru yöneltilecek. Güncel olaylara hakimiyeti ölçülecek. Son olarak eğitim bilimleri sorusu yöneltilecek. Adayın pedagojik açıdan birikimi ölçülerek 45 dakikada değerlendirilecek!