Öğretmen ataması takvimi 2024, branş ve kontenjan sayısı belli mi?

Öğretmen ataması takvimi 2024, branş ve kontenjan sayısı belli mi?

Önceki aylarda MEB bakanı Yusuf Tekin bir duyuruda bulunmuştu. Öğretmen atama takviminin seçimden sonra gündemde olacağını ve kabine toplantısında dile getirileceğini söylemişti. Yavaş yavaş kabine toplantısı konusu öğretmen atamaları şekillenmeye başladı. Yusuf Tekin açıklamasında 2023 KPSS puanına göre alımların yapılacağını işaret ederken, kadro sayısı doğrultusunda da MEB atama başvuru kılavuzunun yayımlanacağını belirtti. Ön başvurular ise MEBBİS sistemi üzerinden alınacak.

Öğretmen atama takviminde son durum

2024 öğretmen atama süreci ve takvimi, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla gündemde. Peki öğretmen ataması tam olarak ne zaman başlayacak, kabine toplantısı gündeminde öğretmen ataması yer alıyor mu?

Öğretmen atama takvimi, öğretmen ataması branş ve kontenjan durumu

Bakan Tekin, atamaların 2023 KPSS puanlarıyla yapılacağını ve kadro sayılarına göre takvimin belirleneceğini belirtti. Ön başvurular MEBBİS üzerinden alınacak ve öğretmen atama takvimi, kontenjanlar ve branş dağılımları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımlayacağı kılavuz ile açıklanacak.

ogretmen-atamasi-takvimi-2024-brans-ve-kontenjan-sayisi-belli-mi.jpg

2024 yılında yapılacak öğretmen atamalarının takvimi Nisan ayında açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Kabine Toplantısı'nda öğretmen alımıyla ilgili bir açıklama yapmadığı belirtilirken, konuyla ilgili daha fazla bilgi ilerleyen günlerde bekleniyor. Geçen yıl 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmiş ve çeşitli branşlarda kontenjan dağılımları yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum