O sistem tek gecede değişti! Öğretmenler artık…

O sistem tek gecede değişti! Öğretmenler artık…

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı radikal bir kararla ilk kez yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş bir sistemi MEBBİS platformuna entegre etti. Öğretmenler için sistem sadece bir gecede değişti. 5 Nisan tarihinde paylaşılan bu yenilik neleri değiştirdi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı TÜBİTAK ile gerçekleştirdiği iş birliği doğrultusunda ilk kez yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş bir e-posta sistemine geçiş yapıldı. Bakanlığın yeni nesil e-posta adı verdiği bu sistem hem okulun hem de Bakanlık kurumlarının ihtiyacını karşılayacak bir altyapıya sahip olarak üretildi.

İş hayatında daha esnek ve rahat kullanım fırsatı sunan yeni nesil e-posta sistemi mobil kullanıma uygun şekilde üretildi. Piyasadaki diğer e-posta sistemlerine alternatif olarak üretilen, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yeni nesil e-posta sistemi içerisinde en az 100 bin okul ve eğitim kurumunun anlık olarak iletişim kurmasını sağlayacak bir altyapı bulunuyor.

5 Nisan Cuma günü ilk kez kullanılmaya başlanan bu sistem neler vadediyor?

o-sistem-tek-gecede-degisti-ogretmenler-artik.png

MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen yeni nesil MEB e-posta sistemi uluslararası standartlar göz ardı edilmeden geliştirilmiş bir uygulamadır. Her kullanıcıya bağımsız olarak hizmet verebiliyor. İki faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde yazışmaların güvenilir bir ortamda gerçekleştirilmesi mümkün hale geliyor.

Üretim aşamasında MEBBİS platformu ile tam uyumlu olacak şekilde tasarlanmış bu sistem kurumun isteği doğrultusunda farklı yeteneklerde kazanabiliyor. Örneğin takvim kayıtlarının yönetilmesi ya da mail gruplarının kontrol edilmesi gibi farklı özellikler okulların insiyatifi doğrultusunda eklenebiliyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen bu sistem TÜBİTAK ürünleri ile entegre edilebilecek şekilde hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum