O öğretmenler hakkını kaybetti! İkinci bir şans verilir mi?

O öğretmenler hakkını kaybetti! İkinci bir şans verilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan yeni nesil e-posta sistemi dün resmen başladı. 5 Nisan tarihinde kullanıcı ile buluşan yeni sisteme geçiş yapmayan öğretmenleri neler bekliyor? İkinci bir şans verilecek mi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen yeni nesil e-posta sistemine geçiş yapıldı. Süreçte okul ve bakanlık gibi kurumların ihtiyacına yeni nesil sistemlerle cevap verecek bu uygulama farklı avantajlar da sunacak.

Yeni e-posta sisteminin mobil uygulama üzerinden kullanılıyor olması öğretmenlerin gündelik hayatta işlerini de kolaylaştıracak. Tek bir platform üzerinden yönetilebilen yeni nesil e-posta sistemi 100 bin okul ve eğitim kurumunun anlık olarak erişim sağlayabilmelerine fırsat sunacak.

Uluslararası standartları gözeterek kaliteli ve sürdürülebilir bir altyapı ile hazırlanan bu sistem iki faktörlü kimlik doğrulaması ile MEBBİS ile uyumlu hale getirildi. Peki ne değişti?

o-ogretmenler-hakkini-kaybetti-ikinci-bir-sans-verilir-mi.png

Tamamen yerli hale getirilen e-posta sistemi yeni nesil teknolojiye uyumlu olarak pek çok avantaj vadediyor. Esasında yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş olması ilk dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Ayrıca TÜBİTAK ürünleri ile entegre edilebiliyor. Kurumların isteklerine göre yeniden şekillenebilen bir takvim kayıt yönetimi sistemi geliştirildi.

Bakanlık tarafından yeni sisteme geçilmeden önce öğretmenlere uyarı yapılmıştı. Bu uyarıda eski e-postalarım tamamen devre dışı kalacağı ifade edilip eski sistemde bulunan kayıtların yedeklenmesi tavsiye edilmişti. Bunun dışında öğretmenlerin ek bir çaba harcamasına gerek yok. Otomatik olarak tüm öğretmenler eski sistemden alınarak yeni sisteme kayıtlı hale getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum